Sayfalar

10 Kasım 2014 Pazartesi

Balon Gazı Yüzünden Gerçekleşemeyen Hayaller

Bu yazıya denk gelipte bu başlığı okuyanlar eminim direk yazıyı es geçecektir. 
Ne diyor yahu bu kız? ya da Balataları sıyırmış bu, geç diğer bloğa :)
Hep böyle saçma başlıyorum yazılara ama anlayın beni. Hep sıkıntılıydım başlık yazma ve konuya giriş yapma konusunda. Türkçe derslerinde kompozisyonumdan kırılan notlar hep başlık ve giriş yüzündendi. Hala da aynı işte. 
Hayaller, hayaller...
İnsanları gözlemlemeyi çok seven biriyimdir. Oturup bir insanı dakikalarca gözlemleyip ne düşündüğünü anlamaya çalışmayı severim. Ama daha çok merak ettiğim konu hayalleri. Yani karşımdaki insanın hayalinde ne var? 
Kendim çok fazla hayalperest olduğumdan mı kaynaklı bilmiyorum ama hep merak etmişimdir diğer insanlarında kimselerle paylaşmadığı hayallerinin ne olduğu. 
Ben mesela müzik dinlemeyi ve bu karga sesimle şarkı söylemeyi o kadar çok seviyorum ki hayallerim küçüklükten bu yana şarkı söyleyip dans etmek olmuştur. Tekte değil haa.. Edindiğim can dostlarımla bir grup oluşturup yapacağız bunları. Medyanın oyunlarından uzak, bedeniyle değil sesiyle ve yetenekleriyle ön planda bir grubumun olmasını ve dünyaca ünlü olmamızı çok defa hayal etmişimdir. Haa farkındayım ama bende ne ses var ne yetenek :D Olsa da böyle kötü sektörde bu hayalin peşinden koşar mıydım emin değilim... 
Hayallerim bitmez benim. Lisedeyken madem sesim kötü şarkıcı falan olmayacağım - zira gerçekçi olmak lazım - o zaman doktor olacağım dedim. Dedim de oldum mu? Hayır.. Sayısal dersleri zayıf bir insandan doktor olabilmesi için YGS-LYS engellerini geçebilmek ne kadar olanaklıydı tartışılır. Belki ben yine hayallerim için yeterince savaşmadığım içindi. 
Saçma hayallerime daha fazla girmeye gerek yok sonuç ortada zaten. Anne ve babalarımızın söylediği gibi okuduk bitti ama iş bulup bir baltaya sap olamadık. Onca güzel hayal içinden çıkıp gerçek dünyada Türkiye'nin gerçeği olan sınavlar engelinden geçmeye çalışıyorum. 



Bu yüzden hayallerini gerçekleştirmiş veya hayallerinin peşinden koşup savaşan insanlar hep başarılıdır ve mükemmeldir gözümde. 

Ben bir hayal kuruyorsam bir gazla o işe başlar sonra balonun zamanla gazını kaybetmesi gibi hemen kaybederim o gazı ve o hayal mazi olur ya da adı üstünde sadece gerçek üstü dünyamı süsler. 
Aslında bunun benim tabir ettiğim 'balon gazının' dışında da bir sürü etkisi var. Ya yeterince o hayalin gerçekleşmesini istemiyorumdur ya da hayallerimi gerçekleştirmek için fazla tembelimdir.
Yine bir amacın, hayalin peşindeyim bu aralar. Balon gazım full. Umarım bu sefer hemen sönmez ve amacıma ulaşabilirim.
Hı bu arada en başta anlattığım grup kurma ve şarkıcı olma hayalim hala dünyamı zenginleştirir durur. Hayaller olmasa dünya çekilmezdi ki!.. 

 
 

2 yorum:

  1. umarım herşey umduğun gibi olur.
    merakla sonuçları bekliyoruz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh ben bu yorumu yeni görüyorum :( Çok mahçup oldum şu anda. Bu kadar geç yanıtladığım için özür dilerim.. Bilgisayarım çökünce uzun bir süre bilgisayar alamadım yeni aldım 1 ay oldu.. Bloguda yeni açabildim :(
      İnşAllah olur. Güzüzel dileklerin için teşekkür ederim ^^

      Sil